Çoook güzel oldu,neden daha önce denememişim diye kızdım kendime.Kesinlikle deneyin derim ben. Hatta yemeği denedikten sonra herkese" Deneyin çok güzel oluyor" dedim. Sonra da kuzenimden "Ben yedim bundan komşum yapıyor böyle"dedi. "Nasıl ya!"diyerek dumur oldum tabiki,nitekim komşusu koreli filan değil Türkoğlu Türk çünkü.
Neyse evinizde rahatça deneyebileceğiniz Kore sofrası hazırlarken ekleyebileceğiniz yemeklerden birisi "Yumurtalı Kabak"(Korece adını bilmiyorum araştırdım ama bulamadım maalesef).
Malzemeler:
- bir kabak (Ben denemek için bir taneden yaptım kişi sayısı kadar kabak yapabilirsiniz.)
- bir yumurta ( ne kadar yumurtalı olursa o kadar güzel oluyor.kabak sayısına göre artırabilirsiniz.)
- un ,tuz,karabiber (istediğiniz baharatlar..)
Açıkcası ben yumurta çabuk pişip kabağın çiğ kalmasından endişelendiğimden önceden kabağı haşladım.Bu sefer de içi sulu gibiydi. Yani aslında hafif olmuştu,kötü değildi ama hiç de gerek yokmuş.
Kabağı ince ince dilimliyoruz. Yumurtayı unlayıp çırpıyoruz. (Benim elimin altında mısır unu vardı onla denedim.) Kabakları yumurtada iki üç kere dönderiyoruz, Ne kadar yumurtalı olursa o kadar güzel oluyor.Hatta ben tavada üstüne de biraz yumurta ekleyerek yaptım çok daha güzel oldu.
Yani çok yumurta, çok lezzet!!
Yumurtalı kabakları kızgın yağda, kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişen kabakları tabaklara alıp (alta peçete de koyabilirsiniz yağını çekmesi için) servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN!!!!
Lezzetli görünüyor, eline sağlık canım. :)
YanıtlaSiltşkler:)
Sileline saglik..chingum guzel gozukuyor kesin denerim.
YanıtlaSilBende buna benzer havucla yapiyorum havuclari haslayip yumurtali una bulayip kizartiyorum tek fark ben sarimsakli yogurt dokuyorum ustunu😊
eline saglik..chingum guzel gozukuyor kesin denerim.
YanıtlaSilBende buna benzer havucla yapiyorum havuclari haslayip yumurtali una bulayip kizartiyorum tek fark ben sarimsakli yogurt dokuyorum ustunu😊
havucu hiç görmedim ama güzel olur eminim.bende severim havuclu yoğurtlu...
Sil