21 Haziran 2017 Çarşamba

Chicago Typewriter Dizi Tanıtımı


CHİCAGO TYPEWRİTER



Dizimiz hem bugünden hem de 1930lu yıllarda geçiyor. Hem aşk hem entrika hem duygusal hem komedi bir arada ama hepsi de tadında, zamanında, kıvamında...












Jeon Seol(Lim Soo Jung) bir veteriner ancak mesleki bazı yaşantılardan dolayı ayak işleri yaparak geçimini kazanıyor. Yani kazanamıyor, bu yüzden de arkadaşının evinde yaşamaktadır.
 Tanıdınız mı bilmem kendisi I AM SORRY I LOVE YOU dizisinin minnak baş rol kızıydı. Şimdi minnak demek garip oldu gerçi.

Jeon seol eski yaşamında 1930lu yıllarda keskin nişancıdır.


1930lu yıllarda Japon sömürgesinde olan Kore halkı hem Japonlara hem de Japon yanlısı kendi milletine karşı özgürlük için mücadele eder.


 Jeol Seol vatan haini midir yoksa özgürlük için eline silah alan bir savaşçı mıdır?Vallah söylemem!



Bu hayatta da keskin nişancıdır ama hobi olarak olimpiyatlarda filan yani ...Bir de manyak ötesi kahramanımız yazara hayran ve platonik aşıktır.Aşık dediysem aptal aşıklardan sanmayın. Yeri geldiğinde höttt deyip; insan ol, demesini de bilen hayranlardan kendisi.








Han Se Joo(Yoo Ah In) on yıllık, popüler, başarılı,kibirli,yakışıklı,kimseye güvenmeyen,yalnız...Hem yakışıklı hem ukala,kibirli demek ne demek; kıl bir tip demek...

Yoo Ah In'ı nasıl tanımadım ben.Nasıl nasıl nasıl!!!!Sungkyunkwan Scandal dizisinin çılgın karakterini(jaeSin) nasıl tanımadım ki!Oruçluktan olsa gerek!Çok sevdiğim çok başarılı bir oyuncu.

Tüm oyuncuların karakterler üzerindeki başarısı üzerinde konuşmuyorum, hiç gerek yok çünkü. Farklı zamanlarda olsa da aynı ruhu taşısa da farklı karakter ve tarzını hissettiriyorlar.

Diziye geri dönersek Han Se Joo ailesi tarafından terk edilmiş, kendini yazmaya adamış ve yetenekli de olduğu için çok çok başarılı olmuş bir yazar Se Joo.

1930lu yıllarda da çok şaşıracaksınız gene yazar kendisi
ama yazar olmak için doktorluğu bırakmış.Önceki hayatında gazetede ucuz aşk hikayeleri yazar.Spoi vermemek için devam etmiyorum.Örgütün üyesi mi, değil mi? Vatan haini mi, değil mi?Bu sorular dizi boyunca insanın içini yiyen, tırnak kemirten sorular.










Yoo Jin O(Ko Gyung Pyo),1930larda daktiloya ruhu sıkışmış,karizmatik yakışıklımız Han Se Joo ile tekrar hayatın seslerine karışır. Hatta Han Se Joo'ya musallat olur demek daha doğru olacak.Tatlı bela!

Günümüze alışmakta hiç zorlanmaz çünkü yaşadığı devirdeki herkes çevresindedir. Ne hikmetse hepsi de aynı zamanda aynı şehirde.
.Neyse bu kısımları fazla sorgulamayalım.Benim böyle dediğime bakmayın. Bu ufacık şeyler dizinin akışını, merakını, güzelliğini hiç mi hiç bozmuyor. Olacak o kadar da ayrıca!
Yoo Jin, o başrol oynayacak kadar yakışıklı oyuncumuz benim izlediğim(Reply 1988,Naeil's Cantabile,Flower Boy Next Door) hiçbir dizide maalesef başrol değil. Haksızlık ama ya!

Bir de kötü karakterimiz var.Bu oyuncunun başka dizilerini de izledim gayet sevimli,yakışıklı. Ama kötü rolde olunca adını bile anasım yok şahsen.Yine de oyunculuğunu kutluyoruz. Adını anmayacak kadar kötülüğünü hissettirmiş bana!


Dizi Han Se Joo ve Jeon Seol arasında tatlı atışmalar şeklinde ilerlerken, 1930lu yıllarda geçen olaylara ara ara dönüp insanı merakta bırakıyor,sürüklüyor. Bir taraftan da günümüzde ki olaylarda güldürüp, eğlendiriyor.

Dediğim gibi içinde her şeyi barındıran ama her şeyi tam kıvamında verilmiş HARİKA bir dizi!

1930LU YILLAR





















GÜNÜMÜZ YILLAR










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder